Conferències

- Aquest event ja ha passat.
Antàrtida, gel més enllà de la fi del mòn
2 abril, 2019 @ 18:00 h

Fitxa:
Conferenciant: Jordi Camins i Just Fitxa: JORDI CAMINS JUST va néixer i viu…
Conferenciant:
Jordi Camins i Just
Fitxa:
JORDI CAMINS JUST va néixer i viu a Igualada. Cursà estudis de Dret a la Universitat de Barcelona, és Màster Tècnic per l’Institut d’Estudis Superiors Econòmics i d’Assegurances (INESE).
Observador glaciòleg, entre els anys 1982 i 1985 va inventariar i catalogar la totalitat de les glaceres dels Pirineus, fent-ne fins avui el seguiment constant de la seva evolució. Amb motiu d’aquests treballs i de la tasca divulgadora, ha estat guardonat amb el Premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. Col•labora amb el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat de Catalunya, i és membre del Grup d’Experts en Canvi Climàtic de Catalunya (GECCC).
En l’àmbit internacional, col·labora amb universitats i webs educatives europees, participant en expedicions a geleres i muntanyes de tot el planeta, en campanyes d’observació i seguiment de les glaceres als Alps, Andes, Himàlaia, Patagònia, Antàrtida, Àrtic i Kilimanjaro.
És autor de nombrosos articles i de diverses publicacions, entre les quals cal destacar els llibres El Canvi Climàtic a les Glaceres dels Pirineus; La Glacera d’Aneto, efectes del canvi climàtic en imatges; Los 100 últimosglaciares del sur de Europa, Glaceres 2016 i Pirineos. Glaciares desde el aire, publicats amb la intenció de divulgar de manera senzilla el fenomen de les glaceres i la seva evolució a tota la ciutadania, utilitzant la fotografia comparativa com a eina didàctica.
ANTÀRTIDA, GEL MÉS ENLLÀ DE LA FI DEL MÒN.
El continent Antàrtic és el més inexplorat del planeta, els seus 14 milions de quilòmetres quadrats ocupats per gel glacial i els sis mesos de foscor hivernal del pol sud generen unes condicions de vida inhumanes. Només algunes bases científiques hi mantenen a l’estiu austral un reduït nombre d’investigadors.
Coneixerem les diferències entre els dos pols oposats del planeta, l’Àrtic i l’Antàrtida. Amb la descripció de la labor dels glaciòlegs, des de diferents bases, també navegant per les gèlides aigües de l’Oceà Glacial Antàrtic i amb l’ajuda de les imatges obtingudes en diferents expedicions, ens acostarem al que cal saber d’aquells paisatges fantàstics, glaceres immenses, icebergs a la deriva, fauna perfectament adaptada i evolució climàtica, sempre… més enllà de la fi del món.