Conferències

- Aquest event ja ha passat.
Com encarar el futur de les 4a, 5a i 6a Gamma
26 novembre, 2019 @ 18:00 h

Fitxa:
Conferenciant: Carme Ruscalleda I Serra Fitxa: Carme Ruscalleda, xef i divu…
Conferenciant:
Carme Ruscalleda I Serra
Fitxa:
Carme Ruscalleda, xef i divulgadora gastronòmica. Nascuda a Sant Pol de Mar. Ha estat al capdavant del seu restaurant Sant Pau, amb tres estrelles Michelin, que ha tancat les seves portes a l’octubre passat, després de 30 anys d’activitat.
És una de les cuineres més innovadores i s’ha convertit en la primera xef catalana en aconseguir tres estrelles Michelin. Autodidacta i avantguardista, però sempre a prop de la tradició culinària catalana. Nascuda en una família agricultora i comerciant, va estudiar comerç mercantil i es va incorporar al negoci familiar de xarcuteria, al qual va incorporar una secció de plats per emportar que ella mateixa cuinava. El 1988 obre amb el seu marit, Toni Balam, el Restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, i el 2004 el restaurant de Tòquio, que ja compta amb dues estrelles Michelin. La seva cuina es basa sobretot en la cuina tradicional catalana, a la qual aporta un toc diferent o original; hi destaquen els seus plats de peix.
Actualment continua oberta la seva Cuina Estudi. I col·labora amb Sant Pau Tòquio i l’hotel Mandarin Oriental Barcelona. Té una presència en la ràdio, la televisió, revistes, associacions i escoles.
Ha escrit el llibre Cuinar per ser feliç, que ha estat traduït a diverses llengües, i altres llibres de receptes per a cuines professionals i no professionals.
L’any 2012 va ser nomenada per l’Ajuntament de Sant Pol de Mar filla predilecta de la vila.
El 2013 fou guardonada amb la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya.
El 2019 li fou atorgat el Premi Nacional de Cultura, com a “veritable ambaixadora de la cuina catalana arreu del món”.
Com encarar el futur de les 4a, 5a i 6a Gamma
Parlarem de com ha canviat la nostra societat en relació a l’alimentació. A Catalunya hi ha un productes de qualitat molt alta, de l’horta, del mar i de la muntanya, uns productes al nostre abast en una xarxa de mercats que són font d’inspiració i de vida.
Naturalment que els productes d’alimentació de 4a, 5a i 6a gamma estan entrant a les nostres vides; per això mateix, cal fer pedagogia del menjar bo.
Al mercat, hi ha menjar escombraries, si hi ha clients escombraries; quan els clients exigeixen qualitat, els productes elaborats milloren.
Cal, per això, fer difusió de la cultura culinària catalana, que és font de plaer i salut.