Conferències

- Aquest event ja ha passat.
Estigma i salut mental
7 febrer @ 18:00 h

Fitxa:
Antoni Corominas és Director de la Càtedra de Salut Mental de la UVic-UCC-Fundació Althaia. Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona. Especialista en Psiquiatria. Expert en Cooperació Internacional per al Desenvolupament. Ha compaginat l’activitat assistencial, la gestió (Cap del Servei de Salut Mental i Addiccions de la Fundació Sanitària Mollet de 2002 a 2021), la docència (Professor del Màster de Psicopatologia Clínica de l’Adult de la UAB i del grau de Psicologia de la Universitat Abat Oliba), la recerca i l’assaig. Algunes de les principals publicacions: “Vers la nova salut. Sinergies per a una sanitat millor al segle de la crisi”. Premi València d’assaig. “El repte de la integració: narcisisme, paranoia, seducció i diglòssia en la immigració del nou mil·leni”. Premi d’assaig Mancomunitat de la Ribera Alta. “Els pecats capitals del psiquiatre”. Menció Especial del Jurat del Premi Revista Idees d’Assaig breu.
Estigma i salut mental
S’exposarà el concepte de l’estigma en el camp de la salut mental i les implicacions que té en la nostra societat. S’analitzarà l’evolució de les falses creences, mites i prejudicis al voltant dels trastorns mentals, així com la manera d’identificar-los i la seva pervivència en diversos àmbits (personal, familiar, social, laboral, sanitari, mitjans de comunicació).
Es descriuran els esforços que s’estan portant a terme en la promoció de la salut mental i en la lluita contra l’estigma des de diverses perspectives, adreçades a millorar el coneixement de les característiques i l’abast de la malaltia mental a tota la població, amb l’objectiu de lluitar contra els tòpics i mites que envolten la malaltia mental, sensibilitzar la població de l’impacte que suposa, tant en termes quantitatius (freqüència d’aparició, repercussions) com qualitatius (grau d’afectació en l’individu i el seu entorn, tipus d’alteracions).
Es farà especial èmfasi en la necessitat d’integrar, no discriminar i tractar d’igual a igual les persones que pateixen problemes de salut mental.