Conferències

Ocells que van i venen
21 novembre @ 18:00 h

Fitxa:
Pere Alzina és biòleg i màster en Enginyeria i Gestió Ambiental. Va començar a treballar en el món de l’educació ambiental al Parc Nacional dels Aiguamolls de l’Empordà, al Parc Nacional d’Aigüestortes-Estany de Sant Maurici i, sobretot, a l’Escola de Natura del Corredor del parc homònim. Va continuar en el món de la consultoria ambiental fent estudis i projectes de vectors ambientals (residus, aigua, aire, sòls, etc), estudis territorials i urbanístics (Estudis d’Impacte Ambiental, plans d’ordenació urbanística, etc.) i de biodiversitat (reintroducció del falcó pelegrí a Barcelona, projecte Orenetes www.orenetes.cat, Diagnosi dels Parcs Naturals de Bòsnia, etc.). Després de treballar com a consultor a Barcelona Regional, ara és consultor per compte propi i enriqueix la feina amb conferències, cursos, tallers i sortides guiades de natura, muntanya, megalitisme i cultura a Catalunya (www.beyondbarcelona.com), a països de l’Europa de l’Est (Polònia, Bulgària, Romania, etc.) i Malta, de la mà d’Altaïr.
Ocells que van i venen
Les migracions dels ocells i l’efecte del canvi climàtic i del paisatge en llurs poblacions: què hi ha al darrere de les migracions dels ocells? Per què ho fan? Com s’orienten? Quins tipus de migracions hi ha? Quina és l’espècie que va més lluny? I la més viatgera durant la seva vida?
Com els afecta el canvi climàtic? I els canvis en el paisatges? Quines espècies augmenten a Catalunya? Quines són les que reculen?
Xerrada sobre les migracions dels ocells i els canvis en la seva distribució territorial a Catalunya i a Europa arran del canvi climàtic i dels grans canvis en els usos del sòl.