Sortides Culturals

- Aquest event ja ha passat.
ORQUESTRA SIMFÒNICA DE BARCELONA I NACIONAL DE CATALUNYA Cristina Gómez Godoy, oboè Rebeca Tong, direcció
3 febrer @ 19:00 h

SORTIDA A l’AUDITORI DE BARCELONA
Divendres, 3 de febrer de 2023 a les 19h
(SORTIDA A LES 16.45 h)
Sortida de Castellar del Vallès (Carrer Balmes/cantonada ronda Llevant)
PREU: 30 euros (tot inclòs) (+3 euros acompanyants no socis) – Import, que us serà carregat en el vostre compte de l’entitat bancària corresponent
DISPOSEM DE 35 LOCALITATS QUE SERAN ADJUDICADES SEGUINT L’ORDRE D’INSCRIPCIÓ
Dies d’inscripció: Dimarts 10, 17 i 24 de gener de 2023, al mostrador d’atenció al soci.
INTÈRPRETS:
ORQUESTRA SIMFÒNICA DE BARCELONA I NACIONAL DE CATALUNYA
Cristina Gómez Godoy, oboè
Rebeca Tong, direcció
PROGRAMA:
RIBERA nova obra-Estrena mundial, obra encàrrec de Barcelona Creació Sonora
STRAUSS Concert per a oboè en Re, TrV 292
TXAIKOVSKI Simfonia n.5 en mi m, op. 64
El concert per a oboè ès una obra que Richard Strauss va compondre quasi al final de la seva vida (va morir el 1949), durant un estiu en que va arribar impertorbablement a l’estil romàntic de la seva joventut. Strauss va rebre l’encàrrec de composar el concert per John de Lancie, un soldat americà que anteriorment va ser oboista de l’Orquestra Simfònica de Pittsburh i que va visitar la casa de Strauss quan fou destinat a Alemània en la Segona Guerra Mundial. En un principi Strauss no en va fer cas de la sol·licitud, però amb el temps o va meditar i va acabar component i estrenant aquest concert el 26 de febrer de 1946 a Zúrich.
La Simfonia num. 5 en mi menor de Txaikovski va ser composta entre el maig i agost de 1888. Va ser estrenada sota la direcció del mateix compositor a Sant Petersburg el 6 de novembre de 1888.
Alguns crítics, incloen-hi el mateix Txaikovski, han considerat que el resultat final és insincer i fins i tot primitiu, però de fet la simfonia ha esdevingut una de les obres més populars del compositor. El segon moviment en particular, es considera típic de Txaikovski: ben construït, ricament orquestrat i amb una memorable melodia exposada per la trompa solista. Per alguna raó, possiblement la claríssima exposició musical de la idea de la Victòria final a través del combat, la cinquena va ser molt popular durant la Segona Guerra Mundial. Durant el setge de Leningrad les autoritats de la ciutat havien ordenat a l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Leningrad que continues amb els concerts per mantenir la moral dels ciutadans.