Conferències

- Aquest event ja ha passat.
UN SENYOR DE TERRASSA I UN HOME DE SABADELLPARLEN -sense fer sang- DE LA COLLA DE SABADELL
21 maig, 2019 @ 18:00 h

Fitxa:
Conferenciant: JAUME AULET I AMELA Fitxa: Jaume Aulet (Terrassa, 1959). Doc…
Conferenciant:
JAUME AULET I AMELA
Fitxa:
Jaume Aulet (Terrassa, 1959). Doctor en Filologia Catalana i Professor de Literatura Catalana Contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona.
S’ha dedicat bàsicament a l’estudi de la història de la poesia catalana contemporània, amb especial atenció a la poesia noucentista i a la figura de Josep Carner. També s’ha preocupat de la literatura catalana a l’exili, amb estudis sobre Anna Murià, Agustí Bartra, Pere Calders i d’altres.
Ha publicat diversos llibres i nombrosos articles sobre els temes de l’especialitat en revistes especialitzades. Actualment és membre del consell de redacció d’Estudis Romànics, revista de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans.
S’ha preocupat també pel tema de l’ensenyament de la literatura catalana a l’educació secundària i a la universitat, cosa que l’ha dut a escriure diversos articles sobre la qüestió, a participar en el Màster de Formació de Professorat en Llengua i Literatura Catalanes que s’imparteix a la UAB i a formar part del Col·lectiu Pere Quart.
Conferenciant:
ANTONI DALMASES I PARDO
Fitxa:
Antoni Dalmases (Sabadell, 1953). Llicenciat en Filologia Hispànica. Professor de llengua i literatura. Escriptor.
Col.laborador a la premsa escrita: El 9Nou, El Punt, Presència., Quadern, Diari de Sabadell… I a la ràdio: RAC 1 (L’hora del pati, amb Albert Om), SER-RÀDIO BARCELONA (Tot és comèdia), CATALUNYA RÀDIO (Quatre gats i El Suplement).
Autor de l’estudi L’obra poètica de Pere Quart (1980) i de l’assaig Caos a les aules. Com s’està desmantellant l’ensenyament públic (2012).
Premi Fité i Rossell de novel·la 1987, La revolta de Job. Premi Marià Vayreda de narrativa 1992, La infinitud dels parcs. Premi Gran Angular de novel.la juvenil 1992, per Doble joc. Premi Andròmina-Octubre de novel.la 1993, per L’última primavera. Premi Sant Joan-Caixa Sabadell 1998, per Al mig del camí. Premi Gran Angular de novel.la juvenil 2005, per Jo, el desconegut. (Amb versió cinematogràfica dirigida per Joan Mallarach, protagonitzada per Fernando Guillén i Bernat Quintana).
UN SENYOR DE TERRASSA I UN HOME DE SABADELLPARLEN -sense fer sang- DE LA COLLA DE SABADELL
Entre 1919 i 1929, a Sabadell, un grup de joves iconoclastes va intentar somoure la vida anodina, carca i monòtona de Sabadell, primer amb accions provocatives i després amb un seguit de propostes culturals que volien contribuir a construir un país modern i sòlid. Capitanejats per Francesc Trabal, Joan Oliver i Armand Obiols van deixar un pòsit de bon humor i una obra prou sòlida perquè, cent anys després, dediquem una estona a parlar-ne. Què en devien dir, els senyors, de Terrassa, d’aquells eixelebrats? I què en diuen, avui? I els sabadellencs? Com els veien, aleshores? I en conserven res, avui? Els senyors troben que aquells ximples d’ahir i els ximplets d’avui mereixen alguna atenció? Els homes sabadellencs accepten ser representats per aquells plagues? I per què es produí a Sabadell, la Colla, i a Terrassa no? Què tenen els homes que no tenen els senyors? Aquestes i potser altres qüestions seran abordades al llarg d’un diàleg que, si no arriba a ser prou productiu, potser serà distret i curiós. Veurem què en diuen,,,